Čištění rychlovarné konvice je kvůli kameni, který obsahuje, velmi důležité, ale i přes nutnost čištění ho mnoho lidí odkládá kvůli lenosti nebo nedostatečné informovanosti, ale existuje několik opravdu jednoduchých způsobů, jak konvici vyčistit a udržet ji správně funkční.
Je to jedno z elektrických zařízení, které používáme nejčastěji a čistíme ho nejméně, ano, ano, ta nevinná konvice, kterou máme všichni doma, slouží k přípravě horkých nápojů a rychlému převaření vody na vaření, ale čistíte ji dostatečně?
Ne vždy máte doma citronovou sůl.
Je pravda, že čištění konvice není pro většinu lidí prioritou, ale je důležité ji udržovat zdravou a vyhnout se pití vody s vápencem. Jedním z důvodů nízké frekvence čištění je skutečnost, že není zcela jasné, jak konvici čistit, a fakt, že ne vždy máte doma citronovou sůl. Proto jsme sestavili seznam tří nejjednodušších způsobů čištění konvice.
1. Ocet
Jedním z nejjednodušších způsobů, jak vyčistit varnou konvici, je použití bílého octa, který se běžně používá v mnoha domácnostech. Nalijte do konvice polovinu octa a polovinu vody téměř do maximální výšky. Vařte konvici dvakrát za sebou (někdy je potřeba i třikrát). Poté obsah konvice vylijte a umyjte ji vodou a mýdlem, po vyčištění vodu nejlépe převařte a teprve poté konvici použijte.
2. Citron
Při tomto postupu podobném octu nalijte do konvice poloviční množství vody a poloviční množství čerstvé citronové nebo konzervované citronové šťávy a postupujte stejně jako u octa. Je velmi důležité nezapomenout konvici po vyčištění umýt vodou a mýdlem.
3. Speciální materiál na kámen
Speciální čisticí prostředky na kámen najdete v každém supermarketu a měly by se používat podle pokynů výrobce, podobně jako při čištění octem a citronem. Po vyčištění kamene je třeba konvici důkladně omýt vodou a mýdlem, vodu znovu převařit, vypustit a teprve poté konvici znovu použít.